Blink'm vanuit behoefte ontstaan

 

 

 

 

 

Dagprogramma voor peuters en kleuters

Kinderen spelen, leren en beleven. Iedere dag is vol verrassingen!

Maar dit kan ook onduidelijk zijn en hen onrust geven.

Want jonge kinderen hebben nog geen overzicht of planning. Ze vergeten iets of ze begrijpen het nog niet. Soms hebben kinderen extra problemen door autisme of een achterstand in hun ontwikkeling. Sommige kinderen zijn heel teruggetrokken of juist eigenwijs. Andere kinderen hebben in plaats van de Nederlandse taal een andere taal geleerd.

Voor al deze kinderen is een dagprogramma belangrijk.

Door het te laten zien, weten ze precies wat er van hen wordt verwacht!

Het gebruik van dagprogramma's met picto's of foto's voor jonge kinderen is niet nieuw. Bijna iedere peutergroep of kleuterklas werkt wel met een planbord.

Maar hoeveel planborden zijn eigenlijk heel onoverzichtelijk, soms zelfs slordig en dus juist een bron van prikkels geworden voor de kinderen?

Vaak staat er teveel informatie bij elkaar en verliezen kinderen (en de juf soms ook) het overzicht!

En vaak zijn de gebruikte materialen onvoldoende flexibel te gebruiken (met plakband opgehangen dus niet snel mee te nemen naar een andere plek) of niet goed schoon te houden.

 

boven

NIEUW dagprogramma hulpmiddel

 

Blinkstreet is uniek vanwege de herkenbare tijdlijn. Het biedt kinderen structuur, duidelijkheid en overzicht. Ze raken er snel aan gewend en het gebruik ervan wordt een vast onderdeel van de dag.

 

De tijdlijn bestaat uit een straatje met huisjes. Bij ieder huisje wordt een picto van een activiteit geplaatst.

 

Er is ook een kleiner ‘tafelmodel’ om in te zetten bij een individueel kind: Blinkstreet 7 small.

 

Blinkstreet kan worden uitgebreid met een set van drie huisjes, Blinkstreet 3.

 

Blinkstreet is ook te gebruiken voor een weekoverzicht waarbij ieder huisje een dag van de week voorstelt.

 

boven

boven

Blinkstreet wordt geleverd met een basisset van 14 picto’s, geschikt voor het dagprogramma van peuters en kleuters.

 

De Blink'm picto's zijn altijd hetzelfde getekend: de basis is blauw-wit en het belangrijke accent (activiteit, locatie, persoon) is geel.

 

Op iedere picto is hetzelfde poppetje te zien waarmee kinderen zich kunnen identificeren.

 

De tijdlijn loopt van links naar rechts om beginnende geletterdheid en tijdsbegrip te stimuleren.

 

Activiteiten die geweest zijn, blijven zichtbaar maar de picto's kunnen ook worden omgedraaid.

 

Er zijn aanvulsets verkrijgbaar speciaal geschikt voor gebruik in (speciaal) onderwijs: school-leren, school-spelen, school-zorg.

 

Ook blanco plakpicto's zijn binnenkort leverbaar! Deze picto's worden geplaatst in de Blinkstreet en er kan een eigen afbeelding of foto op worden geplakt. Voor informatie over deze picto's kunt u contact met ons opnemen via info@blinkm.nl

 

boven

Wie we zijn Aangenaam!

 

Blink’m is opgericht door Diane Busink en Sigrid Lochtenbergh

 

Diane is sinds 1992 werkzaam als orthopedagoog.  Ze is met name gespecialiseerd in de ontwikkeling van jonge kinderen. In de loop der jaren heeft ze een brede ervaring opgedaan in de kinderrevalidatie, het speciaal onderwijs, de vroegbehandeling van kinderen met taalontwikkelings- stoornissen en de diagnostiek en behandeling van kinderen met autisme spectrumproblematiek.

 

Sigrid is jarenlang enthousiast werkzaam in de kunststof industrie. De mogelijkheden van kunststof zijn legio en het materiaal daagt uit om in vernieuwende concepten te denken. Bij Blink’m kan ze deze kennis volop toepassen.

 

Er is een nauwe samenwerking tussen Blink’m en Geef me de 5.

 

 

Geef me de 5 Colette de Bruin

 

Alle producten van Blink'm zijn te verkrijgen via de website van Colette de Bruin (Geef me de 5), een belangrijke expert op het gebied van Autisme. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Geef me de 5.

 

Ook op bestelling Maatwerk

 

Heeft u behoefte aan een hulpmiddel, maar zijn onze huidige picto's en ontwerpen niet geheel volgens uw wens, dan is het mogelijk een systeem op maat te ontwikkelen.  Hiervoor zijn eindeloos veel mogelijkheden denkbaar. Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

boven