Blinkstreet tijdlijn

 

Blinkstreet is een overzichtelijke en herkenbare tijdlijn in de vorm van een straatje met huisjes. Ieder huisje vertegenwoordigt een ‘stap’ in de tijdlijn; dit is meestal een activiteit. Bij ieder huisje wordt een passende picto of foto geplaatst.

 

Binkstreet kan worden neergezet op een tafel, lage kast of aan de wand worden opgehangen. In veel groepen wordt Blinkstreet gebruikt bij ochtendkring als er uitleg wordt gegeven over het dagprogramma. Iedere picto wordt samen met de kinderen bij een huisje geplaatst en er wordt kort over gesproken. Dit vergroot de voorspelbaarheid voor de kinderen want ze weten wat er gaat gebeuren. Omdat Blinkstreet de hele dag zichtbaar blijft, is het ook een vast punt in de ruimte om af en toe even naar terug te lopen. Ook kun je een autootje over de Blinkstreet laten rijden, om zo aan te geven welke activiteit aan de beurt is.

 

Blinkstreet geeft een tijdlijn aan

DE Huisjes in zachte kleuren

 

WEEKOVERZICHT OF KALENDER

 

De huisjes in Blinkstreet zijn vormgegeven in zachte regenboogkleuren. Dit geeft een vriendelijke en frisse uitstraling maar leidt niet teveel af. Activiteiten die zijn geweest, kunnen worden afgedekt (de picto wordt weggehaald of omgedraaid) of gewoon blijven staan.

Het straatje is ook te gebruiken voor een weekoverzicht (bijvoorbeeld in een kleutergroep) waarbij ieder huisje een dag van de week voorstelt. Tevens kunnen meerdere straatjes, naast of boven elkaar, worden gebruikt als ‘klasse-verjaardagskalender’ met van ieder kind een foto met datum.

DE PRODUCTEN:

Blinkstreet 7 large,

met 4 pictoseries

 

Blinkstreet 7 is 1022 mm breed en 320 mm hoog, met een buiging (stoepje) en 7 sleuven voor picto’s. Het materiaal is 3 mm dik en bestaat uit PVC hard schuimplaat (wit) met aan de voorzijde de zeven huisjes gedrukt. Blinkstreet kan staan op een kast of tafel of aan de wand worden gehangen (er gaat eenvoudig een spijker of schroef door het materiaal). De set wordt geleverd inclusief picto's en kost €59,95.

Blinkstreet 3(binnenkort verkrijgbaar)

 

Blinkstreet 3 is 440 mm breed en 320 mm hoog, met een buiging (stoepje) en 3 sleuven voor picto’s. Het materiaal is 3 mm dik en bestaat uit PVC hard schuimplaat (wit) met aan de voorzijde de drie huisjes gedrukt (zie bijlage 3).  Blinkstreet 7 en Blinkstreet 3 kunnen aan elkaar worden gekoppeld middels een speciaal verbindingselement.

Prijzen incl. verzendkosten en btw

Prijzen incl. verzendkosten en btw

Blinkstreet 7 small,

met 4 pictoseries

 

Blinkstreet 7 small is 340 mm breed en 150 mm hoog, met een buiging (stoepje) en 7 sleuven voor picto’s. Het materiaal is 3 mm dik en bestaat uit PVC schuimplaat (wit) met aan de voorzijde zeven huisjes gedrukt. Blinkstreet 7 small kan bijvoorbeeld op de (werk)tafel staan. De set wordt geleverd inclusief  picto's en kost €39,95.

Blinkpicto's

 

Blinkpicto’s zijn gemaakt van PVC hard schuimplaat (wit),

3 mm dik. Afmetingen:

large 100 mm X 100 mm , 14 stuks € 39,95

small 32 mm X 32 mm, 14 stuks € 29,95

 

Prijzen incl. verzendkosten en btw

Prijzen incl. verzendkosten en btw

Bestel

Blinkdesk

 

Placemat: acrylglas (6 mm dik, matglas in diverse kleuren) of PVC schuimplaat 3 mm. Afmetingen: 480 mm X 350 mm, met antislipdopjes aan onderzijde. Te gebruiken als placemat of onderlegger. Er zijn 5 sleuven in de lengte en 5 in de breedte; hierin passen zowel de picto's small als de picto's large.  Er is een uitsparing aangebracht voor een beker of verf-/lijmpotje. De prijs van Blinkdesk is op aanvraag, mede afhankelijk van de materiaalkeuze.

Blinkhouse

 

Afzonderlijke huisjes zijn er in zeven verschillende kleuren. Andere

kleuren zijn mogelijk op aanvraag. De huisjes worden gebruikt voor

individuele taken, opdrachten en ze kunnen worden gebruikt als

aftelkalender of als groepsplanner. Een kind kan zo precies zien wat hij

moet doen, in welke volgorde dat moet, wanneer hij klaar is of wanneer

hij om hulp moet vragen. Een huisje kan worden opgehangen in bijvoorbeeld de poppenhoek, de bouw hoek, bij de toiletten. Maar een huisje kan ook op tafel worden gelegd of gezet. In een huisje kunnen keuzemogelijkheden (zoals ‘spelen met de blokken of spelen met de auto’s’) of een stappenplan worden opgehangen ('eerst de jas uit, dan op de kapstok hangen, dan de klas inlopen’).

 

Er kunnen meerdere picto’s, foto’s

of plaatjes in.

Er zijn huisjes voor een, twee, vier

of zes picto’s.

Er is ook een flatgebouw.

 

 

Producten in ontwikkeling: